2* Duiker / Advanced Open Water Diver

Er gaat een wereld voor je open!
Als sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.
Als je je 2*-duikbrevet hebt gehaald heb je inmiddels 20 of meer duiken gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de 2*-opleiding.

Voorwaarden:

  • je bent minimaal 15 jaar;
  • je beschikt over een geldige medische duikkeuring;
  • je hebt het 1*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet gehaald.

De 2*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd.

Als 2*-duiker kun je verdergaan met de 3*-duikopleiding. Ook kun je je verdiepen in met behulp van specialisaties (Digitale Onderwaterfotografie gevorderd, Zoeken en Bergen, Driftduiken, IJsduiken, etc.).