2* Duiker / Advanced Open Water Diver

Kan jij je vinnen niet stilhouden? Wil je na het behalen van je 1-sters brevet, Open Water Diver, nog meer genieten van al het pracht en praal in zoet en zout water wereldwijd?

Ga dan voor het 2-sters brevet! Als Advanced Open Water Diver heb je alle skills om ook getijdenwater- en nachtduiken te kunnen maken. Ook (vaak in het buitenland standaard) kan je ervoor kiezen om de vaardigheden aan te leren tot een diepte van 30 meter. En wel zo veilig dat jij en je buddy elkaar kunnen helpen in een moeilijke situatie.

Binnen ons Hi-Dive clubje bieden wij jou uiteraard aan om opgeleid te worden tot Advanced Open Water Diver (2-sters). We gaan duiken maken in de Oosterschelde, rond de kentering. Dat moet je leren plannen. Ontdek het seizoen gebonden flora en fauna leven. Van Snotolf, Sepia tot jawel…. het Zeepaardje (echt in Nederland), van Anemoon tot het enige koud water koraal Dodemansduim.

Duiken op het niveau van Advanced Open Water vergt wel wat oefening. Duikvaardigheid kan je al opbouwen na jouw 1-sters brevet door lekker vaak te gaan duiken. De clubavonden zijn hiervoor heel geschikt en regelmatig worden er oproepen in de Whatsapp groep geplaatst om ook buiten de clubavonden een keer ergens koppie onder te gaan.

Gedurende het winterseizoen gaan we in het zwembad al werken aan de skills nodig voor de 2-sters vereisten. In het voorjaar gaan we dit verder uitwerken in het buitenwater. Eerst tot een diepte gelijk aan die van de 1-sters duiker (max 20 meter). Wil je echter ook in het buitenland naar het wat dieper liggend rif of wrakje dan is een ‘On-topspecialisatie Diep Duiken’ wel zo handig. Dit bouwen we uiteraard geleidelijk op en wennen zo aan het extra luchtverbruik, de watertemperatuur en het feit dat het in Nederlands water wel erg donker kan zijn…. Over donker gesproken? We gaan ook enkele nachtduiken maken. Veel leven onderwater wordt pas actief als het zonnetje is verdwenen.

Advanced Open Water Diver wordt je niet zomaar. Het vergt echt de nodige duiken. De handelingen moeten ‘inslijpen’. Als 2-sters duiker kan je ook de basishandelingen van reanimatie en het gebruik van de AED. Ook dit biedt Hi-Dive jou aan.  Je medische keuring moet in orde zijn (had je toch al als 1-sters duiker), je bent minimaal 15 jaar en uiteraard heb je het 1-sters brevet van de NOB (of een gelijkwaardig brevet van bv Padi of SSI).  Net als bij de 1-sters opleiding kan jij de theorie tot je nemen via een E-learning programma. De resultaten worden met je instructeur besproken en toegelicht.

Nog vragen? Stel ze gerust! Vraag een al gebrevetteerde duiker naar haar of zijn ervaringen, bombardeer de instructeurs met alles en nog wat…maar pas op! Het DUIKVIRUS is heel besmettelijk!

We zien je graag komen!

Contributie en kosten opleiding

De contributie en kosten van de opleiding kunt u hier vinden.