3* Duiker / dive master

Je duikt nu alweer een tijdje en je merkt dat het je steeds meer gaat boeien.
De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid tot ‘begeleidend duiker’. Dit betekent dat je de instructeur kunt assisteren bij duikopleidingen en een clubduik kunt organiseren. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Verder leer de achtergronden van de decompressietheorie als kennis en tevens als voorbereiding op de specialisatie decompressieduiken. Als het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, heb je in totaal 60 of meer duiken gemaakt, waarvan 15 getijdewater, 10 diepe duiken en 5 nachtduiken.
Voorwaarden;

  • je bent minimaal 18 jaar;
  • een geldige medische duikkeuring;
  • 2* duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet hebben gehaald.

De 3*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-3*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

Als 3*-duiker sta je voor de keuze of je je verder gaat specialiseren in het duiken óf dat je kiest voor de instructiekant: de opleiding tot 1*-instructeur. Je kunt het natuurlijk ook allebei doen.

De 3*-duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief Decompressieduiken en Nitrox Gevorderd.

Contributie en kosten opleiding

De contributie en kosten van de opleiding kunt u hier vinden.