Jeugd / Zwembad duiken

Van Snorkelen naar Duiken
Met zwembad duiken bedoelen we ook Jeugdduiken, omdat het mogelijk is als je of één meer snorkeldiploma’s heb gehaald en bij aanvang van het seizoen (September) 10 jaar en 6 maanden bent. Je kan dus van het snorkelen doorstromen naar het duiken. Het 1* sters Junior duiken begint bij 12 jaar. Het Jeugdduiken overbrugt dus deze periode en legt een goede basis als voorbereiding voor de officiële NOB breveteringen.

Duiken voor starters
Daarnaast is het ideaal als je wat ouder bent, wilt starten met duiken,  maar nog niet perse naar het buitenwater hoeft. Ook dan is zwembad-duiken een goede gelegenheid om je duikcarrière te beginnen!

Duiken is niet moeilijk! Maar zoals bij elke sport zijn er altijd een aantal dingen die je moet weten en oefenen.

Zwembad duiken is de eerste stap op weg naar een boeiende hobby, want je duikersleven begint pas echt als je met plezier en veilig kunt duiken.

Je duikt dus alleen in het zwembad en volgt geen theorielessen.

De nadruk ligt op het kennismaken met de onderwatersport, en het spelenderwijs leren duiken. Met behulp van diverse spelvormen leer je om goed te trimmen in het water.

Vanaf Oktober tot en met Maart kun je op vrijdagavond welkom voor een zwembad duikles. Zie de Zwembadkalender

Voorwaarden:

  • minimaal 10 jaar en 6 maanden zijn
  • een medische verklaring hebt ingevuld en aan ons hebt verstrekt
  • je beschikt over een duikmasker, snorkel en zwembadvinnen

Tijdens het zwembadseizoen maak je gebruik van de duikuitrusting van de vereniging en de kosten voor de benodigde perslucht is de contributie opgenomen.

Bij zwembadduiken wordt je dus niet opgeleid voor een officieel NOB duikbrevet. Dit is de logische stap hierna en kan ook bij Hi Dive namelijk de 1ster (junior) duiker.

Contributie en kosten opleiding

De contributie en kosten van de opleiding kunt u hier vinden.