Zeemeerminzwemmen

Zeemeermin zwemmen is een nieuwe sport waarbij snorkelen, vin-zwemmen en freediving op creatieve en unieke wijze gecombineerd worden. Bij HiDive (voorheen Scuba-Go) kun je met zeemeermin les beginnen als je een zwemdiploma B hebt en basis watervaardigheden (dit wordt tijdens een proefles beoordeeld).  Met behulp van je eigen zeemeerminstaart en een monovin beweeg je vloeiend onderwater voort. Ook mag er een duikbril gebruikt worden tijdens de oefeningen, zodat je alles van de training goed meekrijgt.

Zeemeermin zwemmen is een goede cardio en kracht oefening waarbij je conditie wordt opgebouwd, maar het is ook een hele leuke sport! Je leert allerlei kunstjes en trucjes.

Je hebt dan de mogelijkheid om een aantal zeemeermindiploma’s te halen. De tijd dat je voor een diploma bezig bent is afhankelijk van je vorderingen.

Op niveau 1 concentreren we op de basis: veilig leren zwemmen met een staart en basis oefeningen als, koprollen en hoekduiken. Ook de nooduitkick is een belangrijk onderdeel van veilig zwemmen met een staart.

Op niveau 2 ligt de concentratie wat meer op de conditie en longinhoud, ook gaan verder met de oefeningen en leer je nog meer gave trucjes.

Op niveau 3  verfijnen we alles wat we geleerd hebben en leggen we de lat weer een stukje hoger.

Het maakt niet uit hoe lang je erover doet, het gaat naast iets leren tenslotte ook om ontspanning en plezier. Tijdens onze trainingen verrassen we je ook met allerlei leuke extra activiteiten. In principe is er 1x per seizoen afzwemmen.

De wekelijks lessen zijn op vrijdagavond.

Onze lessen worden gegeven in zwembad De Wetering in Houten.

Nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten of een keer komen kijken? Kom gerust vrijblijvend langs op vrijdag avond of neem contact met ons op.

Wil je een eigen staart aanschaffen, vraag dan even na welke geschikt zijn, want niet alle vinnen/staarten worden in de lessen geaccepteerd. Dit vanwege veiligheid.

Lijkt het je leuk om deze lessen te geven, dan horen wij dat ook heel graag ! Ook als je nog geen ervaring hebt.